Assen | straatinfo

overige politie meldingen

Politie kijkt terug op goed verlopen TT

overige

Assen - De politie kijkt terug op een goed verlopen TT. Wel raakte een 24-jarige Assenaar vrijdagnacht zwaargewond, nadat hij vermoedelijk is mishandeld door nog onbekende personen. De politie doet er alles aan om te achterhalen wat er gebeurd is en wie hierbij mogelijk betrokken zijn. Op de dag van de TT-races is het druk geweest op de wegen in en rondom Assen, maar bij de politie zijn geen bijzondere incidenten bekend.

Verkeer

Even voor 10.00 uur vanochtend waren alle wegen rondom Assen vol. Bij eenongeval bij de afrit Assen raakte een motorrijder gewond. Hij werd per ambulancenaar een ziekenhuis gebracht. Beide rijstroken waren korte tijd helemaal dicht.Rond 12.00 uur was het verkeer rondom Assen genormaliseerd. Rond 15.00 uur werdhet weer druk op de wegen en bij Assen-zuid liep het vast. Via social media zijnmensen geadviseerd die vanuit het noorden richting het zuiden reden om te rijdenvia de A7 en A6. Om 18.00 uur was de A28 vol; vanaf Spier kon het verkeernormaal doorrijden. En persoon werd tijdens de races bij de baan aangehoudenvoor brandstichting. Hij gooide spullen op een vuurtje. Vanwege de grote menigteen het gevaar voor omstanders greep de politie in. In aanloop naar de TTcontroleerde de politie het verkeer. Ook vandaag, op de dag van de races, wordenverkeerscontroles gehouden. Deze resultaten volgen in de loop van zondag.

Onderzoek mishandeling

Rechercheurs werken aan het onderzoek naar de mishandeling van de 24-jarigeAssenaar op deGroningerstraat.De getuigenoproep bereikte alleen al via de Facebook-pagina van depolitieAssencirca 36.000 mensen. Het bericht werd 277 keer gedeeld. De politieontving enkele tips. Die tips worden nader onderzocht en naast de al bekendeinformatie gelegd. Daarnaast heeft de recherche een aanvullende vraag. Een nogonbekende vrouw in de leeftijd van 50 a 60 jaar sprak kort na het incident meteen van de agenten. Haar identiteit is helaas onbekend gebleven, maar de politiekomt graag nog met haar in contact om aanvullende vragen met haar te bespreken.Zij droeg een spijkerbroek en een wit jasje en heeft lang wit/lichtblond haar.Zij, maar natuurlijk ook andere mensen die informatie hebben, worden verzochtcontact op te nemen met de politie in Assen, via 0900-8844.

Motordiefstallen en zakkenrollerij

In totaal zijn bij de politie drie motordiefstallen bekend. Vrijdagavond werdeen motor gestolen aan de Havenkade in Assen. De andere twee motordiefstallenzijn al in eerdere nieuwsberichten gemeld. Vijf aangiften van zakkenrollerijzijn binnengekomen. Alle vijf personen werden bestolen van hun telefoon. Bij depolitie kwam geen enkele melding binnen van diefstal uit tent. In aanloop naaren tijdens de TT hebben de gemeente Assen en de politie specifiek hiervoorgewaarschuwd.

Soortgelijke berichten

Rustig verloop TT-Nacht
Assen

TT-nacht relatief rustig verlopen
Assen

Aanhoudingen bij TT-festiviteiten
Assen

Appelpop prima verlopen
Tiel

Wie herkent deze TT-ganger?
Assen

Dodelijk ongeval op TT-Circuit
Assen

Bevrijdingsdag 2016 een zonnig en geslaagd feest
Zwolle

Mishandeling TT-nacht 2016 in Opsporing Verzocht
Assen

Getuigen gezocht van incident tijdens TT
Assen

Politie tevreden over Concert at SEA
Scharendijke

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio