Assen | straatinfo

overige politie meldingen

Aanhoudingen bij TT-festiviteiten

overige

Assen - Een zestal personen werd donderdagavond en -nacht door de politie aangehouden tijdens de TT- festiviteiten in Assen. De meesten gingen in de boeien bij enkele vechtpartijen en opstootjes. Een bezoeker van een TT-camping werd aangehouden nadat hij een fiets van een politieman had gestolen. Zo?n 30.000 mensen bezochten de optredens van diverse artiesten in de binnenstad. Grote incidenten deden zich niet voor.

Voor de politie verliepen de festiviteiten nagenoegprobleemloos. Door de hevige regenval vertrok het gros van de bezoekers al vroegin de nacht. De arrestaties voltrokken zich in de binnenstad en bij de campingsbij het TT-circuit. Bij een van de aanhoudingen op n van de campings ging eenomstander er met de dienstfiets van een agent vandoor. Hij legde het echter aftegen de snelheid van enkele politiepaarden waarmee de achtervolging wasingezet. De fietsendief werd aangehouden; zijn jas bleek ook nog eens te zijngestolen.

Preventieactie

De politie startte gisteravondeen preventieactie tegen diefstalvan motorfietsen. Rond de TT in 2012 werden bij hotels in de drie noordelijkeprovincies meer dan twintig dure sportmotoren gestolen. Hoteleigenaren zijn ditjaar door de politie gevraagd hun gasten te informeren. Morgen worden demotorrijdende bezoekers van de TT met onder meer matrixborden gewaarschuwd. Bijde hotels wordt door de politie een extra oogje in het zeil gehouden. Tot nu toezijn er bij de politie nog geen diefstallen van motorfietsen gemeld.

Soortgelijke berichten

Aanhoudingen drugsbezit
Groningen

Aanhoudingen brandstichting
Zierikzee

Aanhoudingen fietsdiefstallen
Venray

Rustig verloop TT-Nacht
Assen

Aanhoudingen woninginbraken Dronten
Dronten

Vijf aanhoudingen in drugsonderzoek
Terneuzen

Twee aanhoudingen na bedreiging
Middelburg

Vier aanhoudingen na straatroof
Delft

Aanhoudingen in onderzoek mensenhandel
Zeist

Twee aanhoudingen na bedrijfsinbraak
Zaandam

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio